Workshops opstellingen

Workshops opstellingen

De informatie die je hieronder vindt geeft een beeld over workshops opstellingen over familie of werk.
In verband met corona worden de workshops tijdelijk niet georganiseerd.

Het alternatief dat Het Nieuwe Nu aanbiedt is een een-op-een opstelling.
Hier vind je meer informatie

Wat is een (familie)opstelling

Een (familie)opstelling laat zonder veel woorden, zien welke plek we in ons huidige gezin, onze familie van herkomst of het werk innemen. Opstellingen helpen om tot dan toe onbewuste of half bewuste verbanden te zien, én hoe we ons, liefdevol, los kunnen maken uit de zo genoemde verstrikkingen, die in het dagelijks leven belemmerend werken. Deze verstrikkingen worden onbewust van generatie op generatie overgedragen.

Deelnemers aan een opstelling zijn geen familieleden van elkaar. Binnen de opstelling kunnen zij gevraagd worden als representant. De deelnemers representeren familieleden of mensen/delen uit een ander systeem. Afhankelijk van de vraag van de cliënt.

De cliënt is toeschouwer en ziet als het ware zijn of haar (familie)systeem als een soort ‘tableau vivant’ aan zich verschijnen. Dit maakt de kern van de problemen zichtbaar. Het zien van het verloop van de opstelling en het ervaren van de helende werking van een systeem in balans geeft kracht en inzicht. De energie gaat weer stromen. Er komt een nieuwe beweging op gang. Hierdoor ontstaat ruimte voor verandering, acceptatie van “dat wat er is” en rust.

Wil je een vraag onderzoeken?

Deelnemers die eerder aan een workshop deelnamen zijn onder de indruk van de impact van een opstelling.

Hoe een deelneemster het krachtig verwoordt:
“De kracht van een opstelling is verpletterend. Graag willen we alles met (veel) woorden en ons HOOFD oplossen. Maar deze methode laat je met weinig woorden VOELEN hoe de vork aan de steel zit. Ik heb een vraag onderzocht in een opstelling. Het inzicht dat ik kreeg was heel, heel waardevol! En op het juiste moment in mijn leven.“

Wil je meedoen als representant?

In de workshops zijn ook representanten van harte welkom.
Een deelnemer die naar een workshop komt voor het onderzoeken van een eigen vraag, kan ter plekke tevens als representant gevraagd worden voor in de opstelling van een andere cliënt.

Interesse?

Wil jij een vraag onderzoeken in een familieopstelling?
Wil je meedoen als representant?

Ja, houd me op de hoogte van activiteiten van
Het Nieuwe Nu!

Het Nieuwe Nu draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches